types of hearing loss

انواع کم شنوایی

 

همه انواع کم‌شنوایی‌ها یکسان نیستند و هرکسی ممکن است دچار کم شنوایی متفاوتی شود. تشخیص نوع کم شنوایی در تجویز سمعک مناسب به متخصص شنوایی کمک خواهد کرد.

کم شنوایی به دو دسته حسی عصبی و انتقالی تقسیم می شود که از لحاظ محل آسیب متفاوتند.

  • ear_canal_01

    کم شنوایی انتقالی ناشی از آسیب گوش خارجی و گوش میانی

    کم شنوایی انتقالی مانع ورود صداها به گوش داخلی می شود و علت آن اختلال در گوش خارجی و میانی است. جرم کانال گوش، پارگی پرده گوش، عفونت گوش میانی و آسیب استخوانچه های گوش میانی از علل شایع می‌باشند.

  • ear_canal_02

    کم شنوایی حسی عصبی ناشی از آسیب گوش داخلی

    این نوع کم شنوایی به دنبال آسیب فیبر های عصبی گوش داخلی رخ می دهد. این امر باعث می شود صدا به درستی منتقل نشود. قرار گرفتن در معرض سروصدای بیش از حد در بروز این نوع کم‌شنوایی نقش دارد، اما شایع ترین علت، فرایند طبیعی پیری است. بعضی از سلولهای حسی در سن 50 سالگی از بین می روند، در حالی که برخی دیگر حتی در سن 80 سالگی همچنان سالم هستند. کم شنوایی حسی در اکثر موارد دائمی است.

     
     
     

ناشنوایی یک طرفه

از آن به عنوان کم شنوایی یک طرفه نیز نام برده می شود. ناشنوایی یک طرفه در واقع کم شنوایی کامل در یک گوش است. افراد با ناشنوایی یک طرفه در یافتن منابع صوتی مشکل دارند. سمعک های Oticon CROS و BiCROS در ناشنوایی یک طرفه قابل تجویز می باشند.


کم شنوایی ناگهانی

کم شنوایی ناگهانی حسی، سریع و غیر منتظره، باعث کم شنوایی یک یا هر دو گوش می شود. ممکن است یکباره یا طی چند روز اتفاق بیفتد و نوعی اورژانس پزشکی محسوب می شود. کم شنوایی ناگهانی معمولاً در اثر بیماری، آسیب جسمی یا استفاده از داروهای خاص ایجاد می شود. با دریافت درمان مناسب امکان بازگشت بخشی یا تمام شنوایی میسر می باشد.

degrees-of-hearing-loss-chart-1200x788-v3

میزان کم‌شنوایی

میزان کم شنوایی در مقیاس طبیعی تا عمیق سنجیده می شود. در حین تست شنوایی، متخصص شنوایی میزان ضعف شنوایی شما را با واحد دسی بل(dB ) اندازه گیری می کند. همانطور که در نمودار روبه‌رو مشاهده می کنید، هرچه میزان dB برای شنیدن صداها بیشتر باشد، کم شنوایی جدی تر خواهد بود. به عنوان مثال برای صداها در گروه 16 تا 25 دسی بل می توان به خش خش برگها یا زمزمه کردن اشاره کرد.


آیا احتمال می دهید دچار کم شنوایی شده باشید

اگر مشکوک هستید که شما یا یکی از دوستانتان دچار کم شنوایی شده باشید یا اگر از آخرین باری که تست شنوایی انجام داده اید زمان زیادی گذشته است، همین امروز قرار ملاقات با یک متخصص شنوایی را تعیین کنید.

تماس با ما

  • دریافت خدمات

    آموزش نحوه تمیز کردن سمعک، تعویض باتری و دام سمعک و موارد دیگر.

  • شنوایی خود را بررسی کنید.

    فکر می کنید دچار کم شنوایی شده اید؟ اولین قدم را بردارید و این ارزیابی کوتاه را انجام دهید.

  • آیا گوش شما سوت می کشد؟

    وزوز گوش چیست و چرا برخی از افراد به آن مبتلا می شوند. راهکارهای بهبود علائم چیست؟

  • یک متخصص شنوایی پیدا کنید.

    یک متخصص مراقبت شنوایی می تواند شنوایی شما را بررسی کند و درمانی را که برای شما مناسب است تشخیص دهد.